„Vino sa te informezi în legătură cu ariile protejate din zona în care locuiești! Afla despre beneficii și posibilități de dezvoltare viitoare!”

Comunicat de presă APM BN: „Pe teritoriul administrativ al orașului Beclean, de-a lungul Someșului Mare și în zona de confluență cu râul Șieu, se găsesc trei arii naturale protejate la nivel european ca parte a rețelei Natura 2000. Denumite convențional ROSCI0393 Someșul Mare, ROSCI0437 Someșul Mare între Mica și Beclean, respectiv ROSCI 0400 Șieu-Budac aceste situri sunt importante mai ales pentru protecția faunei piscicole, a vidrei, dar și a unor specii de amfibieni și reptile. Pădurile de luncă cu sălcii și plopi existente aici se numără printre habitatele de interes conservativ din Europa.Lucrăm la Planul de management care va cuprinde regulile care se vor aplica pe teritoriul acestor arii protejate. Te invităm să îți exprimi sugestiile și opiniile și să cunoști mai multe despre beneficiile și posibilitățile de dezvoltare pe viitor!”

„Vă invităm să participați, în data de 7 iunie, începând cu ora 10:00, în sala de ședințe a Primăriei Beclean, la o discuție despre ariile protejate din orașul nostru. Există restricții și reglementări de protecție, dar și beneficii, precum și oportunități de dezvoltare. Intrarea este liberă”

https://www.facebook.com/events/s/intalnire-publica-cu-cetatenii/366518958682507/