Centrul Recreativ Legacy își deschide porțile pentru beneficiari și vizitatori începând cu data de 1 Decembrie 2022, de la ora 8.00

Centrul Recreativ Legacy va fi cu acces gratuit pentru beneficiarii din anumite categorii sociale din cadrul localităților din GAL Ținutul Haiducilor, principalul obiectiv al proiectului fiind îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din orașul Beclean și împrejurimi prin dezvoltarea unor activități de petrecere calitativă a timpului liber, în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile (pensionari cu venituri modeste, familii monoparentale sau copii cu părinți plecați în străinătate, șomeri, femei însărcinate sau alte categorii analizate de Direcția de Asistență Socială).

Pentru vizitatorii care nu fac parte din  categoriile menționate anterior, tarifele au fost stabilite astfel:

– pret bilet adulți: 60 de lei pe zi, (indiferent de câte ore, în programul zilnic)

– preț bilet copii cu vârste cuprinse între 0-14 ani: 30 lei pe zi (indiferent de câte ore, în programul zilnic)

– preț abonament: 400 lei/lunar (fără taxa bowling)

– taxa bowling: 50 de lei jocul*

*Intrarea la bowling se poate face fără a se plăti taxa de intrare

Centrul Recreativ Legacy a fost construit de către Primaria Beclean cu ajutorul unei finanțări în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, în valoare totală de 22.709.102,47 lei, conformContractului de finanţare nerambursabilă – Cod SMIS 123130.

Proiectul a urmărit dezvoltarea unui Centru cu funcțiuni recreative și îmbunătățirea accesului (infrastructurii) către construcția realizată. În cadrul Centrului Recreativ Legacy se oferă sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale.

Centrul Recreativ Legacy are amenajate următoarele dotări care includ activități ce sunt puse la dispoziția cetățenilor orașului Beclean și nu numai:

– Bazin de înot cu funcții recreative și de recuperare;

– Bazin de înot cu jocuri în apă;

– Bazin cu apă sărată;

– Zonă de relaxare și recreere;

– Sală pentru recuperare fizică;

– Săli pentru yoga;

– Sală de bowling;

– Sală de fitness;

– Bibliotecă pentru copii și adulți;

– Sală de gimnastică cu terasă în aer liber;

– Ateliere creative;

– Spațiu expozițional;

– Spații verzi exterioare (6.800 mp);

– Locuri de joacă pentru copii;

– Mobilier urban în limita terenului.

În vederea realizării Centrului Recreativ Legacy au fost executate ample lucrări de construcție a clădirii propriu-zise, lucrări de consolidare terasamente, lucrări de amenajare accese, lucrări de construire drumuri, lucrări de amenajare spații verzi, lucrări de amenajare pentru activități exterioare.

De asemenea, au fost executate și lucrări aferente instalațiilor sanitare, electrice, avertizare incendiu, inclusiv montajul echipamentelor aferente.

Mai mult decât atât, au fost realizate lucrări pentru realizarea de bazine de înot, bazin tratament vascular apă rece, bazin de relaxare și instalarea echipamentelor aferente.

Centrul Recreativ Legacy aduce multiple beneficii pentru sănătate prin intermediul tuturor activităților puse la dispoziția beneficiarilor, dar și pentru petrecerea timpului liber, oferind posibilitatea beneficiarilor de a practica înotul și celelalte activități pe tot parcursul unui an calendaristic (12 luni/an fără întrerupere).

Acest centru multifuncțional va îmbunătăți așadar calitatea vieții locuitorilor din Beclean și împrejurimi prin dezvoltarea unor activități de petrecere a timpului liber, în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile prin oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților.